กุ้งนอนแห
เครื่องปรุง
กุ้งชีแฮ้ตัวใหญ่ | 10 | ตัว |
หมูสับ | 1/4 | ถ้วย |
กุ้งบด | 1/4 | ถ้วย |
ไข่ไก่ | 4 | ฟอง |
รากผักชีโขลกละเอียด | 1 | ช้อนชา |
กระเทียมโขลกละเอียด | 5 | กลีบ |
พริกไทยป่น | 1/8 | ช้อนชา |
เกลือป่น | 1 | ช้อนชา |
วิธีทำ
1. ล้างกุ้ง แกะเปลือก เด็ดหัวไว้หาง ผ่าหลังตลอด ดึงเส้นดำออก เคล้าด้วยน้ำมะนาว 1 ช้อนชา
2. ผสมหมูสับ กุ้งบด รากผักชี กระเทียม พริกไทย เกลือป่น 1/2 ช้อนชา เข้าด้วยกัน
3. วางกุ้ง ตักส่วนผสมใส่ตรงกลางประมาณ 2-3 ช้อนชา เกลี่ยให้ทั่ว วางเรียงลงในถาด นึ่งไฟแรง 10 นาที พอสุกเอาออกจากเตา
4. ตอกไข่ใส่ถ้วย ใส่เกลือที่เหลือ ตีเข้าด้วยกัน โรยไข่เป็นเส้นในกระทะที่ทำน้ำมันบางๆ เป็นตาตาราง ตัดเป็นชิ้นสี่เหลี่ยมผืนผ้าขนาดพอห่อกุ้ง นำไข่มาห่อกุ้งที่นึ่ง จัดลงในจาน รับประทานกับน้ำจิ้ม
เครื่องปรุงน้ำจิ้ม
ซอสพริก | 2 | ช้อนโต๊ะ |
น้ำมะขามเปียก | 1 | ช้อนโต๊ะ |
น้ำมะนาว | 1 | ช้อนโต๊ะ |
น้ำตาลทราย | 1 | ช้อนชา |
Goong-nong-Hha
Flavoring
Sheehan, a large shrimp.10th.
Minced pork 1/4 Cup
Shrimp.1/4 Cup
Egg 4 Bubble
More pounded coriander root. 1 Teaspoon
More pounded garlic.5 Lobe
Pepper.1/8. Teaspoon
Salt. 1 Teaspoon
How do
1. Washed peeled shrimp tails cut into the cool head and pull out the black mixed with one teaspoon of lemon juice.
2. Mixed with minced pork, shrimp, crushed pepper, coriander root, garlic salt 1/2 teaspoon together.
3. The shrimp mixture into the center spread over 2-3 tsp. Put into a pan steamed cooked enough power for 10 minutes, remove from oven.
4 egg cups. Salt remaining. Beat together. Sprinkle the eggs in a pan with some oil around the eyes as well as the chopped rectangle wrapped shrimp. The steamed shrimp wrapped egg into the dish to serve with dipping sauce.
Sauce ingredients.
Chili sauce. 2 Tablespoon
Tamarind juice 1 Tablespoon
Lemonade 1 Tablespoon
Granulated sugar 1 Teaspoon
Put all sauce ingredients in a pot over the fire hot enough to raise.
ไม่มีความคิดเห็น:
แสดงความคิดเห็น